Polimer Malzeme Mühendisliği Öğrencimizin Büyük Başarısı

Üniversitemiz Polimer Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalında'ndan Doç. Dr. İdris Karagöz danışmanlığında, yüksek lisans öğrencimizin Aysu Çavuşoğlu’nun da yer aldığı proje ekibi, "Sustainable Innovation: Hazelnut Shell-Enhanced Polypropylene Composites for Eco-Friendly Automotive Applications" isimli bildirileriyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen 13. Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu'nda büyük bir başarıya imza attı. Sürdürülebilir İnovasyon kategorisinde yarışan proje ekibi, "Hazelnut Shell-Enhanced Polypropylene Composites for Eco-Friendly Automotive Applications " isimli bildirisiyle 2. lik ödülünü kazandılar. Bu kapsamda proje ekibi, Sempozyum Organizasyon Komitesi tarafından 3000 TL’lik para ödülünün de sahibi oldular. Sempozyum sonrasında proje ekibine ödülü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından takdim edildi.

Proje kapsamında üniversite-sanayi işbirliği’nin güzel bir örneği sergilendi. Doç. Dr. İdris Karagöz danışmanlığında yürütülen ve Yüksek Lisans Tezi kapsamında Aysu Çavuşoğlu tarafından üretilen fındık kabuğu dolgulu PP yeşil kompozitler araçlarda güneş siperliği üretiminde kullanıldı. Üretilen güneş siperliği homologasyon testlerinde yüksek oranda başarılı performans sergiledi. Proje ekibi tarafından ürünün seri üretime geçmesi ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiği ifade edildi. 

Projenin başarıya ulaşmasında emeği geçen öğrencimizi, proje ekibini ve tez danışmanı Doç. Dr. İdris Karagöz'ü içtenlikle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.