7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Yatay Geçiş Başvurusu Yapacak Adayların Dikkatine

7417 SAYILI AF KANUNU KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN DİKKATİNE                                                                  

Başvuru Tarihleri  : 26 Eylül 2022- 7 Kasım 2022 (Mesai gün ve saatleri içerisinde)

(03 Ekim 2022 tarihine kadar yapılacak başvurularda öğrencilerin güz yarıyılında, 03 Ekim 2022 - 07 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak başvurularda öğrencilerin bahar yarıyılında, derslere başlayacak şekilde kayıt işlemleri yapılacaktır.)

Başvuru Şekli   : Yatay geçiş başvurusunda bulunacak adayların aşağıda belirtilmiş olan belgelerle birlikte Enstitüye şahsen veya kanuni temsilcisi aracılığıyla müracaat etmesi gerekmektedir. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Lisansüstü programlardan ilişiği kesilen öğrencilerden, ilişiğinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurarak öğrencilik hakkı kazananlar, Yalova  Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin öngördüğü şartlar çerçevesinde yatay geçiş yapabileceklerdir.

Başvuru için Gereken Evraklar:

  1. Yatay Geçiş Başvuru Dilekçesi
  2. 7417 sayılı Kanun kapsamından yararlanarak yeniden öğrenciliğe kayıt yaptırdığını gösteren Öğrenci Belgesi veya üst yazı.
  3. Muafiyet işlemleri için eski öğrenciliği süresi içerisinde almış olduğu dersler var ise bu derslere ait Transkript ve Ders İçerikleri,
  4. Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge,
  5. Askerlik Durum Belgesi (Erkek adaylar için),
  6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  7. Lisansüstü programlar için ayrıca kayıtlı bulunduğu programa giriş sırasında sunmuş olduğu ALES, YÖKDİL/YDS vb. eşdeğer sonuç belgeleri